CONCERT AGENDA ETERNAL ROCK

Evenement 

Titel:
OZRIC TENTACLES
Wanneer:
Monday 04/30/12
Locatie:
THE ROCK TEMPLE KERKRADE - Kerkrade
Categorie:
Eternal Rock

Beschrijving

ozric

De Ozric Tentacles (ook wel bekend als de Ozrics) is een instrumentele band uit Somerset, Engeland. De muziek is het beste te omschrijven als progrock met een spacy en psychedelische inslag (spacerock, psychedelic rock). De band heeft in de periode 1984 tot 2011 reeds 28 albums uitgebracht.

In 1982 werd door de broertjes Ed en Roly Wynne de muziekgroep Bolshem People opgericht. Andere leden van het eerste uur waren Nick van Gelder en Gavin Griffiths. In 1983 voegde zich Joie Hinton, die net terugkwam uit India, bij de band en tijdens een ontbijt voor het Stonehenge Free Festival versie 1983 ontstond de naam. Die naam is ontstaan op zoek naar een hypothetisch ontbijtmerk (zie de titel van hun eerste livealbum Live ethereal cereal. Alternatieven waren Desmond Whisps, Malcom Segments en Gilbert Chunks. In 1983 voegde Tom Brooks zich bij de band. In de 80-er jaren ontstond een groep fanatieke fans vanuit het festivalcircuit, met name het Glastonbury Festival. In die tijd werden enkele muziekcassettes uitgebracht die via optredens en de fanclub verkocht werden. In 1984 gaf Griffiths aan dat de band teveel georienteerd werd naar de synthesizer en verliet de band en richtte The Ullulators op, Hinton ging daar ook spelel, maar bleef ook bij de Ozrics..

Hun eerste reguliere album was Pungent Effulgent uitgebracht in 1989, en heruitgebracht in 2000, samen met Strangeitude. Het volgende album, Erpland (1990), is een cd gewijd aan Erp, een karakter die afgebeeld is op diverse cd-hoezen van de Ozrics. In 1991 kwam de lp Strangeitude uit. Het nummer Sploosh! is in een reclamecampagne van BMW gebruikt en werd daarmee de enige hitsingle van de band. In 1993 bereikte het album Jurassic Shift net niet de Top 10 van de UK Album Charts.

Er is een wisselende samenstelling van de band met alleen Ed Wynne (gitaar, keyboards) en Jon Egan (fluit) vanaf 1990 als vaste bandleden. Enkele leden verlieten de band om een meer elektronische kant op te gaan (Elektronische muziek). Bandnamen van deze bandleden zijn: Eat Static, Nodens Ictus, ZubZub en Moksha. Ondanks deze wisselende samenstelling van de band produceerden de Ozrics bijna jaarlijks een album en wisten ze daarnaast ook nog te toeren, waarvan de live dvd uit 2002 getuige is.

De band is bekend geworden vanwege zijn live optredens onder leiding van frontman Champignon, die in trance op het podium rondsprong en diverse soorten fluiten bespeelde. Ozric Tentacles heeft daarnaast een uitgebreide lichtshow met veel projecties.

n haar geschiedenis heeft de band een groot aantal ledenwisselingen meegemaakt. De enige leden die sinds begin jaren 90 altijd zijn gebleven zijn Ed Wynne (technoguitar/keyboards) en Jon Egan (fluit). De band heeft echter altijd haar eigen identiteit weten te behouden.

In 2007 bestaat de band, naast Wynne, uit diens echtgenote Brandi Wynne (bass, synthesizer, keyboards), Joie Hinton (synthesizer, keyboards), Merv Peplar (drums, percussie). Egan heeft de band verlaten en speelt samen met onder andere een aantal andere oud bandleden.

De muziek is gekenmerkt door een psychedelisch mengsel met basdreun, geluidseffecten en dansbaar keyboard- en gitaarwerk. De band is beïnvloed door Steve Hillage en Gong. Veel songs hebben een aparte timing en Oosterse effecten. Daarnaast gebruiken de Ozrics ingewikkelde arrangementen met wisselende tijden, momenten en ritmes. Sommige delen scheppen hierdoor verwarring tijdens het beluisteren, op andere momenten worden juist bekende funkyritmes gebruikt.

Deze kenmerken zijn vermengd met elektronische elementen, waaronder meerdere lagen met psytrance- en techno-beïnvloedde arpeggiated synthesizers, pads, synth bassloopjes, effecten en geprogrammeerde drumeffecten. Verder zijn er sterke invloeden van dub en ambient, met veel extreem relaxte tracks, wat de intense muziek in balans weet te brengen.

De Ozrics gebruiken een zeer breed scala aan muziekinstrumenten, waaronder elektrische en akoestische gitaren, fluiten, recorders, xylofonen en digitaal bewerkte menselijke stemmetjes. Het album Spirals in Hyperspace wordt wel een spacy jazzrock genoemd.

Locatie

Plattegrond
Plattegrond
Locatie:
THE ROCK TEMPLE KERKRADE   -   Website
Straat:
Plein 13
Postcode:
6466 CG
Plaats:
Kerkrade
Provincie:
Limburg
Land:
Land: nl

Beschrijving

TRT-KERKRADE
The Rock Temple Kerkrade is het rock en metal podium van Organisatiebureau en RockPromotion ETERNAL ROCK.

The Rock Temple Kerkrade is sinds 2008 gelegen in Kerkrade op het Plein 13, 6466 GG Kerkrade in de wijk Spekholzerheide.
Eternal Rock biedt hier een uitgebreid programma aan met bands uit binnen en buitenland. Het zijn vaak de bands, die rond de 300 bezoekers trekken, want dat is de capaciteit van The Rock Temple, bands als Y&T, Michael Schenker, Firewind, Paul Di'Anno en nog velen meer . Vaak hebben we locale bands of bands uit de omgeving die als supportband fungeren bij een van de headliners. De grotere namen zoals uit het verleden Motorhead, Alice Cooper, Manowar, Uriah Heep, Slayer, Megadeth en ook Whitesnake samen met Axel Rudi Pell, zullen worden verplaatst naar o.a. de Rodahal in Kerkrade, of zoals in het verleden "De Hanenhof in Geleen" , Het Klokgebouw in Eindhoven, de Stadsschouwburg in Heerlen en nog enkele andere locaties die beschikken over een grotere capaciteit dan de onze.

Daarnaast organiseert The Rock Temple i.s.m. Eternal Rock ook 1x per jaar de GERMAN METAL MEETING, waar de betere duitse bands, graag aan deelnemen. Tevens wordt ieder jaar een of meerdere rondes van de Metal Battle Limburg gehouden, onderdeel van Metal Battle Wacken.

Veel van onze bezoekers zijn afkomstig uit België, Duitsland en natuurlijk Nederland. Vaak zijn er ook mensen die speciaal voor een band helemaal uit Denemarken of Zweden de weg vinden naar The Rock Temple. Een tal van verschillende nationaliteiten zijn bij ieder concert wel te vinden in The Rock Temple.

Kijk eens op onze concert agenda naar het aanbod dat The Rock Temple ism Eternal Rock te bieden heeft.

THE ROCK TEMPLE KERKRADE - HÉT ROCK EN METAL PODIUM VAN LIMBURG !!!


Copyright © 2007 - 2012. ETERNAL ROCK - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.